Steve McClaren har uppmanat Newcastle United

Under Mike Ashleys ägande har nordöstra klubben inte gått över den fjärde tävlingsrundan i nio årstider. McClaren valde en stark sida i ett försök att avsluta den oönskade rekordet, men trots att Newcastle dominerades i stora perioder spjutade de en rad möjligheter och däremot tog Troy Deeney Watfords enda chans.
Newcastle har blivit slagen 1-0 i sina sista fyra matcher och är en av de lägsta scorerna i Premier League, även om det var skäl för McClaren att vara optimistisk. De drogs bort genom brist på skärpa i attack – Ayoze Pérez sköt brett från ett fotbollströjor barn utmärkt läge i första halvlek innan Moussa Sissoko sköt ett försök inuti straffområdet.
McClarens sida spelar Manchester United i ligan på tisdagskvällen efter en frustrerande eftermiddag som slutade med Newcastles fans som ledde den franska vingern Florian Thauvin och jävlade hela laget.
Chants mot Ashleys ägande är inte ovanligt, men känslan av frustration i bortänden var palpabel. Thauvin fick höra att han inte var lämplig att bära skjortan efter att ha limpat till sidlinjen, och få Newcastle-spelare blev applåderade vid den slutliga visselpipan.
Watford, som spelar Southampton på onsdagen, gjorde fyra förändringar från förra helgens nederlag till Manchester City, Quique Sánchez Flores som lämnade Odion Ighalo på bänken. Deeney kapitaliserades på några misslyckade försvar från Newcastle en minut före halvtid, avlyssning ett hemskt pass från Georginio Wijnaldum och lugnt rundade målvakten, Rob Elliot.